Saopštenje Saveta REM povodom TV N1

Sreda, 04. Maj 2016.

Saopštenje televizije N1 da je Regulatorno telo za elektronske medije odobrilo emitovanje kojim se krši predizborna tišina je neistinito i posledica je neprofesionalnog rada i neobaveštenosti ove televizije. Savet REM-a obaveštava javnost da niko od članova Saveta, niti bilo ko iz stručnih službi regulatora nije konsultovan u donošenju odluke N1 da emituje sporni sadržaj ili bilo koji njegov deo.
REM nema ovlašćenja da uređuje programe pružaocima medijskih usluga dajući im savete ili naloge šta smeju da emituju, a šta ne, već je ta odgovornost na onima koji program proizvode i emituju. Praksa zvanja bilo koga za mišljenje, šta da se emituje, a šta ne, olako može da pređe u zvanje o tome šta sme da se pita, a šta ne, a onda više nećemo imati informisanje već diktate centara moći.
Savet REM-a je na današnjoj vanrednoj sednici odlučio da o ovom kršenju predizborne tišine i neistinitim tvrdnjama N1 obavesti Regulatorno telo za elektronske medije Luksemburga, kod kojeg je N1 registrovan kao pružalac medijskih usluga.


Bookmark and Share